Κοτόπουλο με
μουστάρδα Dijon και Θυμάρι
Κοτόπουλο
μαγειρεμένο σε μια ελαφριά σάλτσα με υπέροχη γεύση του συνδυασμού γαλλικής
μουστάρδας και θυμαριού. Γρήγορη απλή και νόστιμη συνταγή.
Συστατικά
4 φιλέτα κοτόπουλου, περίπου 500-600 g
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας Βούτυρο & 1-2 αραβοσιτέλαιο
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κύβο ζωμό κοτόπουλου
2-3 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξηρό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (για ποιο λίγα λιπαρά αντικαταστήστε το ένα φλιτζάνι με γάλα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας Βούτυρο & 1-2 αραβοσιτέλαιο
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κύβο ζωμό κοτόπουλου
2-3 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξηρό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (για ποιο λίγα λιπαρά αντικαταστήστε το ένα φλιτζάνι με γάλα)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
·
Περάστε το κοτόπουλο φιλέτο
με το αλάτι και το πιπέρι.
·
Σοτάρετε τα φιλέτα στο
βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και από τις δύο πλευρές για περίπου 5-6 λεπτά
μέχρι να ροδίσουν.
·
Χτυπάμε μαζί το νερό, κρέμα
γάλακτος, κύβο, τη μουστάρδα, το θυμάρι
και το αλεύρι.
·
Ρίξτε τα στο τηγάνι.
·
Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στη
σάλτσα με το καπάκι, περίπου 10-15 λεπτά.(εξαρτάται από το μέγεθος του στήθους)
·
·
Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι
ή πλιγούρι και λαχανικά.
2 σχόλια:
ωραια πραγματα,,, ==))
παραλλαγη με φιλετο κοτοπουλο νερο λεμονι μουσταρδα ΕΚΜΑ (πΟΛΥ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ) ριγανη κρεμμυδι ΚΟΚΚΙΝΟ ελαιολαδο αγουρελαιο καλαματας πιπερι κανω εγω αλλα με το "ματι" αλλα οποιος εχει φαει εχει παθει πλακα,,, πολυ νοστιμια και πολυ μαλακο χωρις καθολου αλατι η κυβο λαχανικων,,,
NΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΣΤΙΜΟ!!! ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
Δημοσίευση σχολίου