Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

  • ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ !!!
  • ΚΥΡΙΑ ΤΖΕΝΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ...ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ....ΠΑΡ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ
  • ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΟΛΙΓΟΥΡΗΔΩΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΥΡΗΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΜΙΑ ΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ....

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
  • http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=74272&cid=42

Συνδυασμός τιμής και ποιότητας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009, 03:27 www.zougla.gr

Βρέθηκα τυχαίως στο Γαλάτσι και είπα να φάω σε ένα σουηδικό μαγαζί που λέγεται Crazy Pastamania (Αγ. Γλυκερίας 5 στοά ) Έχει ανοίξει 2 μήνες τώρα. Παρήγγειλα μια μακαρονάδα με φρέσκια τάματα σάλτσα... Ο σουηδός σεφ (γνωστός στην Ευρώπη) την έφτιαξε μπροστά μου στην ανοιχτή κουζίνα που έχει. Μου την συνόδεψε με σαλάτα (πεντανόστιμη) μια μερίδα μακαρόνια που θα έφτανε για δυο άτομα και πλήρωσα 3,90 €!!!! Έπαθα πλάκα!!! Παίρνοντας τον κατάλογό του είδα χοτ-ντογκ με ψωμάκι 1 €, τι να πω!!! Συγχαρητήρια στον σεφ και στην καινοτομία του... από γεύση έπαθα πλάκα... από ευγένεια και καθαριότητα ο άνθρωπος βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά.... Μένω Μαρούσι αλλά θα σταματάω πάντα να τρώω εκεί, από ότι είδα έχει την ιταλική πίτσα μεγάλη 5 €. Αυτό λοιπόν για να το ξέρουν και άλλοι φίλοι... γιατί υπάρχει και για εμάς τους χαμηλόμισθους και τα φτωχαδάκια... θεός προς ενημέρωση !!!

Ευχαριστώ Τζένυ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009, 03:27

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=74272&cid=42

Εκτύπωση άρθρου
Αποστολή άρθρου
Επιστροφή στην αρχική σελίδα


Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΝΑΣ ΝΟΣΤΙΜΟΣ...ΚΟΚΚΟΡΑΣ

Κόκορας με μανιτάρια και μπίρα

φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου
υλικά
1 κόκορας (1½ κιλό)
1 μαύρη τρούφα κομμένη σε φέτες (προαιρετικά)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
200 γραμμ. μανιτάρια καλλιεργημένα
1 μπουκάλι (330 ml) μαύρη μπίρα
1 κ.κ. ζάχαρη καστανή
αλάτι και πιπέρι
εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220oC. Τοποθετούμε τις φέτες τρούφας ανάμεσα στην πέτσα και το κρέας του στήθους του κόκορα. Τοποθετούμε τον κόκορα μέσα σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα μαζί με το λάδι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο (για να μη στεγνώσει) και ψήνουμε για 45 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, πετάμε όλο το λίπος από την κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές λάδι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και ψήνουμε, ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμη. Όταν τα υγρά εξατμιστούν, προσθέτουμε τη μπίρα και τη ζάχαρη, και βράζουμε ώσπου το μείγμα να μειωθεί στο μισό και να δέσει ελαφρά η σάλτσα μας. Ελέγχουμε για αλάτι, κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες και τον προσθέτουμε στη ζεστή σάλτσα.

Μπίρα
Εδώ, αντί για κρασί, προτιμάμε μια σκουρόχρωμη, καφέ μπίρα, με μια κάποια γλύκα στη γεύση, όπως είναι η Leffe. Τα ευχάριστα αρώματα φρούτων και το καραμελωτό γευστικό τελείωμα που διαθέτει, δένουν με τον ζουμερό κόκορα και με την πλούσια γεύση της τρούφας. Την ίδια μάρκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και για την εκτέλεση της συνταγής.

Tip
• Στην αρχή, τα πρώτα 15 λεπτά, ψήνουμε τον κόκορα ακουμπισμένο στο πλάι. Τον γυρνάμε από το άλλο πλευρό για τα επόμενα 15 λεπτά και τέλος τον ακουμπάμε με το στήθος προς τα επάνω για την υπόλοιπη ώρα ψησίματος. Όταν τον βγάλουμε από τον φούρνο, τον τοποθετούμε μπρούμυτα σε μια πιατέλα, έτσι ώστε όλα τα υγρά του να ποτίζουν το στήθος του.

ΠΗΓΗ HOMEFOOD.GR