Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ !!! ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ !!!
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ,ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ,ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΙ ΚΑΘΑΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ε.Ο.Κ. ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ,ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΙ ΚΑΘΑΡΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ WELCOME ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ. ΕΞΩΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.
ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ...ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ , ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΟΥΜΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Chicken ala-carte

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Φιλέτο Όσκαρ



-->
Η συνταγή παρουσιάστηκε στο HO.RE.CA. international forum gastronomy 2009
από εμένα και την ομάδα μου με την σημαία της Σουηδίας
FILE OSCAR
Κυρίως πιάτο
Το κυρίως αυτό πιάτο των Σουηδών, είναι από τα πιο αγαπημένα τους και το προτιμούσε ιδιαίτερα ο βασιλιάς Oscar της Σουηδίας, τον 18ο αιώνα, ο οποίος ήταν πολύ γνωστός για τις γαστρονομικές του γνώσεις και συνέθετε συνήθως τις συνταγές μόνος του.
Υλικά: (Για 4 άτομα)
800 γραμμάρια φιλέτο χοιρινό, χωρίς ουρά κομμένο σε 8 φέτες πάχους 3 εκατοστών
200 γραμμάρια αποφλοιωμένες γαρίδες
8 μεγάλα πράσινα σπαράγγια, βρασμένα και σωταρισμένα σε βούτυρο
400 ml béarnaise sauce (κλασσική συνταγή)... Yπάρχει και έτοιμη στα Σούπερ μάρκετ.
Παρασκευή:
Σε βουτυρωμένο τηγάνι ή σε γκρίλ ψήνουμε τα φιλέτα ( αφού προηγουμένως τα έχουμε πατήσει λίγο με την παλάμη μας, μέχρι να πλατύνουν ), 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος. Τοποθετούμε τα μενταγιόν του φιλέτου σε σχήμα σκάλας στο πιάτο, προσθέτοντας δίπλα τις γαρίδες. Περιχύνουμε με την béarnaise και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια σε χιαστί σχήμα. Συνοδεύουμε με φρέσκες πατάτες πουρέ . ή τηγανητές..
ΣΥΝΤΑΓΗ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
NICOLAS GOUDEVENOS
Executive Chef EU

Καλοκαιρινό τοστ γαρίδας


Η συνταγή παρουσιάστηκε στο HO.RE.CA. international forum gastronomy 2009
από εμένα και την ομάδα μου με την σημαία της Σουηδίας

Σουηδικό Τοστ Σκάγκεν

Ορεκτικό

Το πιο δημοφιλές ορεκτικό της Σκανδιναβίας. Το όνομα του προέρχεται από την περιοχή Σκάγκεν που βρίσκεται στα παράλια της Νοτίου Σκανδιναβίας, εκεί που υπάρχει άφθονη αλιεία και ιδιαίτερα οστρακοειδή.

Υλικά: (Για 4 άτομα)

250 γραμμάρια αποφλοιωμένες βρασμένες γαρίδες

60 γραμμάρια μαγιονέζα

3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

1 μικρό ματσάκι, περίπου 30 γραμμ., ψιλοκομμένο σχινόπρασο

1 κουταλιά σούπας Κέτσαπ

4 φέτες του τοστ ψημένες, κομμένες διαγώνια

Για το γαρνίρισμα:

4 βρασμένα αυγά κομμένα σε φέτες

4 φέτες λεμόνι

Παρασκευή:

Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε τον άνηθο, το σχινόπρασο, την μαγιονέζα και την κέτσαπ, κάνοντας ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να τραβήξει τις γεύσεις. Παίρνουμε μισή φέτα του τόστ, απλώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες του αυγού και με κουτάλι προσθέτουμε το μίγμα στο κέντρο του ψωμιού σε σχήμα μικρής μπάλας. Γαρνίρουμε με την φέτα λεμονιού και μία κορυφή άνηθο.

* Μπορούμε να γαρνίρουμε επίσης με χαβιάρι ή καπνιστό σολωμό. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε σολωμό.

Συνταγή ο Σεφ

Νicolas Sammerstrand

Executive Chef EU

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Το είπε ο Θρασύμαχος στην Αρχαία εποχή !!!

I proclaim that justice is nothing else that the interest of the stronger

-Thrasymachus

Δηλώνω ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τίποτα άλλο, εκτός από το ενδιαφέρον για τον ποιόν ισχυρό.

Θρασύμαχος

Κοκαΐνη σε ενεργειακό ποτό!

Κοκαΐνη σε ενεργειακό ποτό!






Ίχνη κοκαΐνης εντοπίστηκαν στο ενεργειακό ποτό Red Bull Cola με αποτέλεσμα να απαγορευθεί η πώλησή του σε 11 κρατίδια της Γερμανίας.

Η απαγόρευση άρχισε την Παρασκευή όταν οι αρχές της Βορείου Ρηνανίας-Βεστφαλίας πραγματοποίησαν έλεγχο στο περιεχόμενο του ποτού, ανακαλύπτοντας 0,4 μικρογραμμάρια της ουσίας ανά λίτρο.

Την Δευτέρα, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Αξιολόγηση Κινδύνου έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι η ποσότητα κοκαΐνης ήταν πολύ χαμηλή ώστε να προκαλεί προβλήματα υγείας.
Παρέμβαση... Τι γίνεται αν κάποιος πίνει 4-5 την ημέρα; Καλό δούλεμα τρώμε!!!
Από την πλευρά της, η εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωσή της δήλωσε ότι το ενεργειακό ποτό της τύπου κόλα είναι «ακίνδυνο και εμπορεύσιμο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη». Υποστήριξε ακόμη ότι εκχυλίσματα παρόμοιων φύλλων κόκας χρησιμοποιούνται παγκοσμίως ως αρωματικές ύλες και ένας νέος έλεγχος που πραγματοποίησε εκείνη δεν βρήκε ίχνη κοκαΐνης.
Σχόλιο...... Τώρα εξηγούνται τα νεύρα, οι τρεμούλες,οι αϋπνίες, και τα σύνδρομα στέρησης ... άσε τις χοντρές αρρώστιες... δεν τρέχει τίποτα παιδιά παντού βάζουν εκχυλίσματα!!! Δεν θα μου φανεί παράξενο να πίνουμε ήδη χρώμα πασχαλινών αυγών στο κόκκινο κρασί !!!

Πηγή Vita news

Diet Coke: Βενζοϊκό νάτριο;

Diet Coke: Βενζοϊκό νάτριο; Όχι, ευχαριστώ!

26 Μαίου 2008

Το βενζοϊκό νάτριο «έσβησε» η diet Coke από τα συστατικά της. Αυτό επιβεβαιώνει η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε τη σταδιακή αφαίρεση του εν λόγω συστατικού από τον περασμένο Ιανουάριο.

Πρόκειται για τη συντηρητική ουσία Ε211, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως στα αναψυκτικά για να διατηρεί την αφρώδη ιδιότητά τους και είχε αρκετές φορές κατηγορηθεί ότι συνδέεται με την ανάπτυξη υπερκινητικότητας και διαταραχών στο DNA.

Η ουσία, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν χρησιμοποιείται στην κανονική Coca Cola. Μέσα στα άμεσα σχέδιά της είναι η απόσυρση του βλαβερού συντηρητικού και από τα υπόλοιπα προϊόντα της με υψηλότερη περιεκτικότητα σε χυμό φρούτων (π.χ. Fanta). Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, για την ώρα, δεν έχει βρεθεί κατάλληλη ουσία για να αντικαταστήσει το βενζοϊκό νάτριο.

Παράλληλα, έρευνα του δρ. Πίτερ Πέπερ, καθηγητή μοριακής βιολογίας του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, έδειξε ότι η Ε211 έχει την ικανότητα απενεργοποίησης μερών του DNA, κάτι που θα μπορούσε να συνδέεται με την κίρρωση του ύπατος ή την ανάπτυξη της νόσου Πάρκινσον. Μια δεύτερη έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον έδειξε ότι το βενζοϊκό νάτριο βρίσκονταν μεταξύ των ουσιών που σχετίζονταν άμεσα με την υπερκινητικότητα στα παιδιά.

Πηγή Vita news

Η συχνή ενημέρωση είναι πολύτιμη !!!

Ανακαλείται επικίνδυνη στιγμιαία σούπα


Ανακαλείται επικίνδυνη στιγμιαία σούπα

2 Ιουνίου 2009, 14:40


Βιολογική στιγμιαία σούπα με τομάτα και noodles, κινεζικής προέλευσης, ανακαλείται μετά από απόφαση του ΕΦΕΤ. Όπως διαπιστώθηκε, το εν λόγω προϊόν έχει υποστεί μη εγκεκριμένη μέθοδο αποστείρωσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Οrganicasia - Instant Noodle Soup Tomato Sezhuan», που έχει εισαχθεί από την Γερμανική επιχείρηση «Respectbio organic sales & marketing» και διακινήθηκε μέσω της ελληνικής επιχείρησης «BIO YΓEIA ΕΠΕ».

Η ποσότητα που ανακαλείται είναι 950 τεμάχια σε συσκευασία των 66 g με αριθμό παρτίδας 67660 και ημερομηνία λήξης 12-09-2009.

Πηγή zougla.gr