Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Φιλέτο Όσκαρ



-->
Η συνταγή παρουσιάστηκε στο HO.RE.CA. international forum gastronomy 2009
από εμένα και την ομάδα μου με την σημαία της Σουηδίας
FILE OSCAR
Κυρίως πιάτο
Το κυρίως αυτό πιάτο των Σουηδών, είναι από τα πιο αγαπημένα τους και το προτιμούσε ιδιαίτερα ο βασιλιάς Oscar της Σουηδίας, τον 18ο αιώνα, ο οποίος ήταν πολύ γνωστός για τις γαστρονομικές του γνώσεις και συνέθετε συνήθως τις συνταγές μόνος του.
Υλικά: (Για 4 άτομα)
800 γραμμάρια φιλέτο χοιρινό, χωρίς ουρά κομμένο σε 8 φέτες πάχους 3 εκατοστών
200 γραμμάρια αποφλοιωμένες γαρίδες
8 μεγάλα πράσινα σπαράγγια, βρασμένα και σωταρισμένα σε βούτυρο
400 ml béarnaise sauce (κλασσική συνταγή)... Yπάρχει και έτοιμη στα Σούπερ μάρκετ.
Παρασκευή:
Σε βουτυρωμένο τηγάνι ή σε γκρίλ ψήνουμε τα φιλέτα ( αφού προηγουμένως τα έχουμε πατήσει λίγο με την παλάμη μας, μέχρι να πλατύνουν ), 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος. Τοποθετούμε τα μενταγιόν του φιλέτου σε σχήμα σκάλας στο πιάτο, προσθέτοντας δίπλα τις γαρίδες. Περιχύνουμε με την béarnaise και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια σε χιαστί σχήμα. Συνοδεύουμε με φρέσκες πατάτες πουρέ . ή τηγανητές..
ΣΥΝΤΑΓΗ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
NICOLAS GOUDEVENOS
Executive Chef EU

Δεν υπάρχουν σχόλια: