Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009

Νόστιμο Ντρέσινγκ απο την Καραιβική





CARRIBEAN SPICY DRESSING – SAUSE
Εξαίρετη μίξη μπαχαρικών και ζάχαρης

Ένα γρήγορο και νόστιμο ντρέσινγκ για σαλάτες και σως για ψάρι, οστρακοειδή και
Άσπρο κρέας ή πουλερικά, σαλάτες ζυμαρικών,σνίτσελ κλπ

Για 1 λίτρο έτοιμη σαλτσα

400 γραμμ. Γιαούρτι στραγγιστό
500 γραμμ. Μαγιονέζα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, περ, 25 γραμμ.
Μπαχάρι στην μύτη κουταλιού του γλυκού
2 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη ή εναλλακτικά 1 κουταλιά σούπας μέλι
6 – 8 σκελίδες σκόρδο αλεσμένο σε μπλέντερ ή 2 κουταλιές σούπας κοφτές σκόνη
3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές και πολύ ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας πολτό τομάτας συμπυκνωμένο πελτέ
Μισό ποτηράκι του κρασιού red porto κρασί(η γλυκό κρασί)
2 κουταλιές σούπας κονιάκ

Παρασκευή

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά αφού λιώσουμε την ζάχαρη ή το μέλι στο κρασί και το
Κονιάκ,και αραιώσουμε τον πελτέ σε αυτά. Αφήνουμε μία ώρα να τραβήξει το άρωμα και την γεύση των υλικών. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.