Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

BRUCHETTA WITH FETA CHEESE AND AUBERGINE


Μπρουσκέττα -η εύκολη και νόστιμη λύση


Μπρουσκέτα με μελιτζάνες
(Ορεκτικό)
Χρόνος προετοιμασίας 20´
Χρόνος παρασκευής 15-20´
Εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή
Υλικά για 4 μεγάλες ή 8 μικρές μπρουσκέτες

4 φέτες ψωμί χωριάτικο, πάχους 1 1\2 εκατ.
8 φέτες ώριμης ντομάτας
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
100 γραμμ. φέτα τριμμένη
12 στρογγυλές φέτες μελιτζάνας, τηγανισμένες και στραγγισμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1\2 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1\3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1\3 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ή εστραγκόν
4 – 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
Λίγα φυλλαράκια ρόκα
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τις πιπεριές και απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα επάνω στις φέτες ψωμιού. Στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, κατόπιν τις μελιτζάνες και τέλος την φέτα ανακατεμένη με την γραβιέρα. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (220 βαθμούς), στην μεσαία σχάρα, έως ότου λειώσει και ροδίσει το τυρί. Σερβίρουμε την μπρουσκέτα ζεστή, στολίζοντας στην κορυφή με λίγα φυλλαράκια ρόκας.
Συνταγή \ Εκτέλεση Nicolas Sammerstrand- Executive Chef

MIN PASTAMANIA ATHENS GALATSI- ΠΑΣΤΑΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ