Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Σαλάτα με Αβοκάντο ρόκα και πορτοκάλι

Σαλάτα με Αβοκάντο ρόκα και πορτοκάλι
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCN2493a.jpg
Εμφανίσεις:  48
Μέγεθος:  405,4 KB

Υλικά για 4 άτομα:

1 μέτριο γινωμένο αβοκάντο
1 μαρουλάκι η τραγανή Άισμπεργκ σαλλάτα
1 μικρό ματσάκι ρόκα
1 πορτοκάλι
Ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Λάδι, ξύδι, μουστάρδα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόβουμε σε ένα μπολ το μαρούλι και τη ρόκα.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια σε μέγεθος ζαριού. Το προσθέτουμε στο μπολ.
Προαιρετικά, ξύνουμε λίγη από τη φλούδα του πορτοκαλιού .
Το υπόλοιπο πορτοκάλι το ξεφλουδίζουμε, το κόβουμε σε κυβάκια και το προσθέτουμε κι αυτό στη σαλάτα μας, μαζί με το ξύσμα.

Για την σως, βάζουμε σε ένα μικρό σκεύος την ποσότητα του λαδιού που θέλουμε για τη σαλάτα μας, ξύδι, μουστάρδα και μια κουταλιά μέλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Χρησημοποιήστε το μιξεράκι του φραπέ για ευκολία.

Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και είμαστε έτοιμοι!