Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008

Ambrosia dressing






AMBROSIA DRESSING OF MEDITERRANEAN
Ταιριάζει απόλυτα σε σαλάτες λαχανικών, σε ολόκληρες πατάτες ψημένες(χαραγμένες σε
βαθύ Χ) και γενικά σε ψημένο και βραστό ψάρι ψαχνό και σε κρύο χοιρινό .

Υλικά

Μισό κιλό ξυνόγαλο σουρωμένο από τα υγρά του σε τουλouπάνι
200 γρ  μαγιονέζα
1/2 ματσάκι περ. 10 γραμμ. ψιλοκομμένο σχινόπρασο
1/2 ματσάκι περ. 15 γραμμ. ψιλοκομμένο άνηθο
1/5  ψιλοκομμένο η τριμένο στον τρίφτη μήλο (προτιμώ το ξυνόμηλο)
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού τριμένο σκόρδο
1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Γλυκάνισο τριμένο στην μύτη κουταλιού του γλυκού ή εναλλακτικά 15-20 σταγόνες
Ούζο
Αλάτι – πιπέρι μαύρο

Παρασκευή

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε σε
Θερμοκρασία δωματίου.