Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2008

Φιλέτο βακαλάου

Φιλέτο βακαλάου με

γαρίδες και φασόλια γίγαντες

Υλικά (για 4 άτομα)

600 γραμμ. φιλέτο βακαλάου (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

300 γραμμ. γαρίδες μεσαίες καθαρισμένες

250 γραμμ. κρέμα γάλακτος

1\2 ματσάκι άνηθο

1 κούπα τσαγιού βρασμένα φασόλια γίγαντες

1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο

1\2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 ποτηράκι άσπρο ξηρό κρασί

Αλάτι- Πιπέρι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε το ψάρι σε 4 μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε ταψάκι στον φούρνο, με ελάχιστο. νερό για 10 λεπτά.

Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με λίγο βούτυρο τις γαρίδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και τα φασόλια για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε το ψάρι σε βαθύ πιάτο, καλύπτουμε με την σάλτσα μας και συνοδεύουμε με πατάτες βραστές ή ρύζι πιλάφι.