Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΠΟΨΕ ...ΣΟΛΩΜΟΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Σολομός με κρούστα Σκόρδου και Χορταρικών

Σολομός με κρούστα Σκόρδου και Χορταρικών
Παρουσίαση
Χρόνος προετοιμασίας
35 λεπτά
Μερίδες:
4

Υλικά

  • 50 γρ λευκό ψωμί σε φέτες
  • τρίμμα από 1 λεμόνι
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 100 γρ κρέμα τυρί φιλαδέλφεια με Σκόρδο και Χορταρικά
  • 600 γρ πατάτες
  • 200 γρ σαλάτα πράσινη

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C βαθμούς.
2.Τοποθετείτε το ψωμί σε ένα μίξερ και πολτοποιείτε μέχρι να γίνει τρίμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε στο μείγμα το τρίμμα λεμονιού.
3.Τοποθετείτε το σολομό σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και απλώνετε μια χοντρή στρώση τυρί
. Προσθέτετε το τριμμένο ψωμί, πιέζοντας το ελαφρά μέσα στο τυρί Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
4.Βράζετε τις πατάτες έως ότου μαλακώσουν και σερβίρετε με το σολομό και τη σαλάτα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:
1499.3kJ / 358.0 kcal