Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Organic potatos salad with mediterannian herbs


Σουηδική πατατοσαλάτα με Μεσογειακή αύρα ...
1 κιλό πατάτες
250γρ κρέμα ξινόγαλου η creme fraiche
100γρ αγγουράκι γλυκόξινο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σχινόπρασο ή 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30γρ άνιθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο μήλο
2 κουτάλια Κάπαρι
Αλάτι, πιπέρι
Λίγες σταγόνες ούζο (η μια μύτη κουταλιού γλυκάνισο)
Προετοιμασία 15´
Παρασκευή 10´
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις οποίες βράζουμε για 10-15 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραβρασουν,πρεπει να είναι τραγάνες .ψιλοκόβουμε
τον άνιθο,σχινόπρασο,προσθέτουμε την κάπαρι, το ψιλοκομμένο αγγουράκι και το μήλο (σε μικρά κυβάκια) και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το ξινόγαλο(εάν δεν βρούμε έτοιμη κρέμα σουρώνουμε το ξινόγαλο σε ένα τουλουπάνι έως ότου φύγουν όλα τα υγρά του. Από ένα λίτρο ξινόγαλο βγαίνουν περ.300 γ κρέμα) Αφήνουμε την σαλάτα μας μίση ώρα στο ψυγείο τα τραβήξει.-Χρησιμοποιήστε creme fraiche αν θέλετε να γλυτώσετε την διαδικασία με το ξυνόγαλο . Στο τέλος ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις σταγόνες ούζο η το γλυκάνισο αφήνοντας το μίγμα να "τραβήξει" λίγες ώρες στο ψυγείο (σκεπασμένο).  Τέλειο συνοδευτικό σε όλα τα κρέατα , πουλερικά, ψάρια σχάρας , φούρνου η  απλωμένο σε μία φέτα ψωμιού η σαν σαλάτα ορεκτικό... 
Organic potatos salad with mediterannian herbs