Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Δείτε τα προϊόντα με DNA αλόγου που αποσύρει ο ΕΦΕΤ


Προσοχή: Δείτε τα προϊόντα με DNA αλόγου που αποσύρει ο ΕΦΕΤ
Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
«Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,
«Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014 που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods ΑΕ» (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση «Χούτος Catering AE».
«Κεμπάπ κατεψυγμένο ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013 το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ» . Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση «Ζηκούδη Β. ΕΠΕ».
Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης «Αφοί Μπατανιάν», ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής που επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο που ήδη είχε ανακοινωθεί.
Την ίδια στιγμή, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία «ГОВЯДИНа» σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥΕ. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και «ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε.» (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Aπίστευτο: Βρήκαν κόπρανα-βακτήρια στις τάρτες του ΙΚΕΑ!


ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΚΙΝΕΖΟΙ

Αποσύρει από τα εστιατόρια του στα καταστήματά της στην Ελλάδα και από άλλες 22 χώρες, τις γλυκές τάρτες ο σουηδικός όμιλος IKEA στις οποίες οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια, τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από ... κόπρανα.
Ο IKEA δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται «chokladkrokant» (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Shanghai Daily, οι έλεγχοι επέτρεψαν να διαπιστωθεί ότι τα γλυκά αυτά περιείχαν «ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων».
Αυτά τα βακτήρια που συνήθως δεν είναι πολύ επικίνδυνα για τους καταναλωτές είναι γενικά «μια ένδειξη μόλυνσης από κόπρανα, αν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μικροβιολόγος της Σουηδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο Ματς Λιντμπλάντ.
Οι τάρτες του αποσύρθηκαν παρασκευάστηκαν από έναν σουηδό προμηθευτή, την εταιρεία Almondy.
Μια εκπρόσωπος του Ikea, η Ίλβα Μάγκνουσον, υπογράμμισε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων δεν δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα επίπεδα των βακτηρίων που βρέθηκαν είναι χαμηλά, αλλά θα πρέπει προφανώς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, και να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη», σημείωσε.
Τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου, ο ΙΚΕΑ απέσυρε από την πώληση σε 25 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τους κεφτέδες του, μετά την ανακάλυψη σε αυτούς κρέατος αλόγου που δεν αναφερόταν στην ετικέτα.
Τα εδέσματα και τα τρόφιμα αντιπροσώπευαν κατά τη χρήση 2011-2012 (έληξε τον Αύγουστο) το 4,7% επί του κύκλου εργασιών του ΙΚΕΑ, με πωλήσεις 1,3 δισ. ευρώ.
Τώρα το ότι βρήκαν βακτήρια κοπράνων θυμίζει λίγο κι εκείνο το παλιό ανέκδοτο που έλεγε με τον τύπου που έτρεχε στην τουαλέτα του εστιατορίου κρατώντας την κοιλιά του και η ατάκα που έπεφτε ήταν "από την παραγωγή στην κατανάλωση"!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr