Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Καλοκαιρινό τοστ γαρίδας


Η συνταγή παρουσιάστηκε στο HO.RE.CA. international forum gastronomy 2009
από εμένα και την ομάδα μου με την σημαία της Σουηδίας

Σουηδικό Τοστ Σκάγκεν

Ορεκτικό

Το πιο δημοφιλές ορεκτικό της Σκανδιναβίας. Το όνομα του προέρχεται από την περιοχή Σκάγκεν που βρίσκεται στα παράλια της Νοτίου Σκανδιναβίας, εκεί που υπάρχει άφθονη αλιεία και ιδιαίτερα οστρακοειδή.

Υλικά: (Για 4 άτομα)

250 γραμμάρια αποφλοιωμένες βρασμένες γαρίδες

60 γραμμάρια μαγιονέζα

3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

1 μικρό ματσάκι, περίπου 30 γραμμ., ψιλοκομμένο σχινόπρασο

1 κουταλιά σούπας Κέτσαπ

4 φέτες του τοστ ψημένες, κομμένες διαγώνια

Για το γαρνίρισμα:

4 βρασμένα αυγά κομμένα σε φέτες

4 φέτες λεμόνι

Παρασκευή:

Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε τον άνηθο, το σχινόπρασο, την μαγιονέζα και την κέτσαπ, κάνοντας ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να τραβήξει τις γεύσεις. Παίρνουμε μισή φέτα του τόστ, απλώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες του αυγού και με κουτάλι προσθέτουμε το μίγμα στο κέντρο του ψωμιού σε σχήμα μικρής μπάλας. Γαρνίρουμε με την φέτα λεμονιού και μία κορυφή άνηθο.

* Μπορούμε να γαρνίρουμε επίσης με χαβιάρι ή καπνιστό σολωμό. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε σολωμό.

Συνταγή ο Σεφ

Νicolas Sammerstrand

Executive Chef EU

Δεν υπάρχουν σχόλια: