Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012


Πινόκιο κέικ-τούρτα


 Η Πινόκιο τούρτα είναι ένα νοστιμότατο απλό σπιτικό και γιορτινό παρασκεύασμα κέικ, διότι μπορούμε να το καταψύξουμε και να το προσφέρουμε και σαν παγωτό.

Συστατικά κέικ

100γρ ανάλατο βούτυρο αγελάδας (θερμοκρασία δωματίου) 
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
 
5 κρόκοι αυγού
 
4 κουταλιές της σούπας γάλα αγελάδας
 
2 φλιτζάνια αλεύρι
 
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 
Μαρέγκα:
 
5 ασπράδια αυγού
 
2 1/2 φλιτζάνια  ζάχαρη
 
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
 
Γέμιση:
 
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
 (με ζάχαρη η χωρίς)
2  βανίλιες (πλαστικά φιαλίδια εμπορίου)
 


Κάνετε αυτό

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 °.
Χτυπάμε αφράτο το βούτυρο και τη ζάχαρη.(1,5 φλυτζάνι)
Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, ένα κάθε φορά και   συνεχίζουμε το χτύπημα
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ακολούθως
ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ρίχτε το στο μίγμα και συνεχίστε 2-3 λεπτά το κτύπημα. Απλώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μίγμα  μας απλώνοντας το ισόπαχα
Μαρέγκα
Χτυπάμε τα ασπράδια με το ήμισυ της ζάχαρης σε ένα στερεό αφρό ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω από το μίγμα που έχουμε ήδη απλώσει στο ταψί. 
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Ψήστε στο κάτω μέρος του φούρνου περίπου 30 λεπτά 220βαθμ.
Αφήστε το να κρυώσει. Μοιράστε το στο μισό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και την βανίλια.
Απλώνουμε την κρέμα μας στα δυο πατώματα . Στολίστε με την φαντασία σας (πχ τριμμένη σοκολάτα, σιρόπι, φρούτα κλπ).
Μπορείτε να την καταψύξετε (χωρίς φρούτα) και να την προσφέρετε σαν παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: