Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon και Θυμάρι


Κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon και Θυμάρι

Κοτόπουλο μαγειρεμένο σε μια ελαφριά σάλτσα με υπέροχη γεύση του συνδυασμού γαλλικής μουστάρδας και θυμαριού. Γρήγορη απλή και νόστιμη συνταγή.

Συστατικά

4 φιλέτα κοτόπουλου, περίπου 500-600 g 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 
1 πρέζα τριμμένο μαύρο πιπέρι
 
1 κουταλιά της σούπας Βούτυρο & 1-2 αραβοσιτέλαιο
 
1/2 φλιτζάνι νερό
 
1/2 κύβο ζωμό κοτόπουλου
 
2-3 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
Dijon 
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξηρό
 
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
 
2 φλιτζάνια  κρέμα γάλακτος (για ποιο λίγα λιπαρά αντικαταστήστε  το ένα φλιτζάνι με γάλα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

·                                 Περάστε το κοτόπουλο φιλέτο με το αλάτι και το πιπέρι.
·                                 Σοτάρετε τα φιλέτα στο βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και από τις δύο πλευρές για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
·                                 Χτυπάμε μαζί το νερό, κρέμα γάλακτος,  κύβο, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το αλεύρι.
·                                 Ρίξτε τα στο τηγάνι.
·                                 Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στη σάλτσα με το καπάκι, περίπου 10-15 λεπτά.(εξαρτάται από το μέγεθος του στήθους)
·                                  
·                                 Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι ή πλιγούρι και λαχανικά.

2 σχόλια:

FEROZASEA είπε...

ωραια πραγματα,,, ==))
παραλλαγη με φιλετο κοτοπουλο νερο λεμονι μουσταρδα ΕΚΜΑ (πΟΛΥ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ) ριγανη κρεμμυδι ΚΟΚΚΙΝΟ ελαιολαδο αγουρελαιο καλαματας πιπερι κανω εγω αλλα με το "ματι" αλλα οποιος εχει φαει εχει παθει πλακα,,, πολυ νοστιμια και πολυ μαλακο χωρις καθολου αλατι η κυβο λαχανικων,,,

Nicolas Sammerstrand Goudevenos είπε...

NΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΣΤΙΜΟ!!! ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!