Cuban Meatballs Kabobs
Υλικά
. 600
γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
. 200
γρ. αρνίσιο ( η χοιρινό) κιμά
150 γρ. κουάκερ
. 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
. 1
φλυτζάνι. γάλα αγελαδινό
. 20
γρ. πολτό σκόρδου (περ. 4 σκελίδες)
. . αλάτι ,πιππέρι
. 0,5 κουταλάκι του καφέ κύμινο
. 10 γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
. 3 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
4. αυγά
1
λεμόνι , 1 πορτοκάλι (το χυμό τους)
Ο,5
κουταλάκι του καφέ τριμένο ξηρό Εστραγκόν
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
2. Αφήνουμε το μείγμα να
ξεκουραστεί για 30΄.
3. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος
του κάστανου.
4. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
περίπου 3’-5' μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα
5. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το
λεμόνι πορτοκάλι χυμό μαζί με το εστραγκόν και το ελαιόλαδο* και αφού το περιχύσουμε στα κεφτεδάκια μας σερβίρουμε.
6. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και καρότου μιξ. Δώστε ενα έξτρα κλικ με μια κουταλιά
βραστά γλυκόξυνα βατόμουρα.
* πρόσθεσε και ένα σφηνάκι Grand marnier στο μπλέντερ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου