Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΕ ΩΡΙΜΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Πάρα πολύ γάλα θα συντομεύσει τη ζωή σας, ειδικά αν είστε γυναίκα: Σουηδική μελέτη Από UPSALLA UNIVERSITY και ΚΑROLINSKA INSTITUTE  !!!


Οι άνθρωποι που πίνουν πολύ γάλα βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, και ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες από τους άνδρες, δείχνουν τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης στη Σουηδία.
Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα και Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη, εξέτασε τις πληροφορίες που παρέχονται από περίπου 106.000 άνδρες και γυναίκες στη χώρα.
Έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα του γάλακτος διατρέχουν τον κίνδυνο ενός πρόημου θανάτου από εκείνους που δεν το κάνουν, λόγω της αυξημένης επί χρόνια χαμηλού βαθμού φλεγμονής στο σώμα. Και η νέα έρευνα είναι η πρώτη που ανακαλύπτει μια διαφορά στον κίνδυνο ανάλογα με το φύλο.
"Σε μια προηγούμενη μελέτη παρατηρήσαμε ότι ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης γάλακτος συνδέεται με ένα πρόημο θάνατο. Ωστόσο, αυτή η νέα μελέτη δείχνει ότι υπάρχει πράγματι και μια διαφορά μεταξύ των 2 φύλων, το οποίο είναι κάτι που δεν έχει αποδειχθεί στο παρελθόν", είπε ο καθηγητής ερευνητής του Πανεπιστημίου της Ουψάλα Dr, Karl Mίchaelsson στην συνέντευξη του στο The Local.
"Η συμβουλή μου είναι όμως να δούμε αυτή τη μελέτη ως ένα κομμάτι ενός παζλ. Χρειαζόμαστε περισσότερα κομμάτια του παζλ πριν μπορέσουμε να δώσουμε οριστικές συστάσεις", πρόσθεσε.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemiology , ακολούθησε την προηγούμενη έρευνα που δείχνει ότι οι πότες γάλακτος και ιδιαίτερα οι γυναίκες δεν προστατεύονται καλύτερα έναντι των καταγμάτων των οστών (για τις γυναίκες, στην πραγματικότητα παρατηρείται το αντίθετο δηλ. εύθραυστα οστά).
Η νέα έρευνα δείχνει ότι η τακτικοί πότες γάλακτος ωστόσο κινδυνεύουν συντομεύοντας τη ζωή τους,με υψηλότερο κίνδυνο   μεταξύ των γυναικών που πίνουν πολύ γάλα.
"Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί από τις διαφορές μεταξύ των φύλων στο πώς οι γυναίκες και οι άνδρες αποροφούν την γαλακτόζη, ένα συστατικό της λακτόζης και σάκχαρο του γάλακτος. Μεταξύ των ζώων υπάρχουν σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στον τομέα αυτό», σημείωσε ο ηγητής της έρευνας Dr. Mίchaelsson.
.

Οι γυναίκες που πίνουν τρία ποτήρια γάλα την ημέρα και να τρώνε φρούτα και λαχανικά τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα έδειξε ακόμη ένα 60 τοις εκατό υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε αντίθεση με τις γυναίκες που κατανάλωναν την ίδια ποσότητα φρούτων και λαχανικών, αλλά έπιναν λίγο ή καθόλου γάλα !!! 

Nicolas Goudevenos
Απόσπασμα Έρευνας από :                                               
Ιατρικό και Φαρμακευτικό Ινστιτούτο & Κέντρο Ερευνών, Karolinska Institutet & Karolinska Universitetssjukhuset  STOCKHΟLM - SWEDEN.

Δεν υπάρχουν σχόλια: