Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ !!!

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, ποτέ δεν θα δείτε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο και πάλι.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΕΦΡΩΝ π.χ. (ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ) Η ΥΠΕΡΚΑΛΙΑΙΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΣΗ ΜΠΑΝΑΝΑΣ !!!


 Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, ποτέ δεν θα δείτε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο και πάλι.

Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα - σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας.

Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν είναι απορίας άξιο ότι η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεπεραστούν ή αποτραπούν ένας σημαντικός αριθμός ασθενειών και καταστάσεων, καθιστώντας την αναγκαία στην καθημερινή διατροφή μας.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ:
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που ανέλαβε η MIND μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη, πολλοί από αυτούς αισθάνονται πολύ καλύτερα αφού φάνε μια μπανάνα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή για να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιωθεί τη διάθεση σας και γενικά σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.

PMS:
Το Προεμμηνορρυσιακό Σύνδρομο αποτελεί μια δυσάρεστη αλλά όχι σπάνια κατάσταση την οποία βιώνουν πολλές γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας χωρίς ωστόσο να το γνωρίζουν.
Ξεχάστε τα χάπια - φάτε μια μπανάνα. Η βιταμίνη B6 που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας.

ΑΝΑΙΜΙΑ:
Υψηλή σε σίδηρο, η μπανάνας μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας.

ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ:
Αυτό το μοναδικό τροπικό φρούτο έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθιστώντας το ιδανικό να κτυπήσει την αρτηριακή πίεση σε μεγάλο ποσοστό έτσι ώστε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει επιτρέψει στον κλάδο της μπανάνας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την ικανότητα της μπανάνας να μειώσει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης και για εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
200 μαθητές στο Twickenham σχολείο (Αγγλία), βοηθήθηκαν στις εξετάσεις τους, αυτό το έτος με την κατανάλωση μπανάνας στο πρωινό, και στο  γεύμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη ενέργεια του εγκεφάλου τους. Η έρευνα έχει δείξει ότι το κάλιο στα φρούτα μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές πιο προσεκτικούς και ενεργητικούς..

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ:
Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Συμπεριλαμβάνοντας τις μπανάνες στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς την προσφυγή σε καθαρτικά.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ:
Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του πονοκεφάλου είναι να κάνετε ένα milkshake μπανάνας με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το καταπραΰνει το γάλα και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά σας.

ΚΑΟΥΡΕΣ:
Οι μπανάνες έχουν μια φυσική επίδραση αντιόξινου στο σώμα μας, έτσι εάν πάσχετε από καούρα, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα για ανακούφιση.

ΠΡΩΙΝΗ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ:
Τρώγοντας μπανάνες μεταξύ των γευμάτων βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και επίσης να αποφευχθεί η πρωινή αδιαθεσία και κακοκεφιά

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ:
Για το τσίμπημα του εντόμου , δοκιμάστε να τρίψετε την προσβεβλημένη περιοχή με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι εκπληκτικά αποτελεσματική στη μείωση του πρηξίματος και του ερεθισμού.

 ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην ηρεμία του νευρικού συστήματος ..

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ;
 Σπουδαστές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας στην Αυστρία, που βρέθηκαν υπό πίεση στην εργασία τους οδηγήθηκαν να καταβροχθίζουν με άνεση τροφές όπως η σοκολάτα και τα τσιπς. Κοιτάζοντας 5.000 ασθενείς νοσοκομείου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιο παχύσαρκοι είχαν  θέσεις εργασίας υψηλής πίεσης. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, για την αποφυγή του πανικού που προκαλεί έντονη επιθυμία των αυτών των τροφίμων, πρέπει να ελέγξουμε τα επίπεδα ζάχαρης του αίματός μας, αποφεύγοντας τα σνακ και αντικαθιστόντας τα με πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα κάθε 2-3 ώρες για να κρατηθούν τα επίπεδα του ζακχάρου σταθερά.

ΕΛΚΟΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ
Η μπανάνα χρησιμοποιείται ως διαιτητική τροφή  ενάντια σε εντερικές διαταραχές εξαιτίας της μαλακής υφής και την ομαλότητα της. Είναι το μόνο ωμό φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς άγχος στις περισσότερες χρονικές στιγμές. Εξουδετερώνει επίσης την υπερβολική οξύτητα και μειώνει τον ερεθισμό με επικάλυψη των βλεννογόνου του στομαχιού.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ:
Πολλοί άλλοι πολιτισμοί βλέπουν τις μπανάνες ως «ψύξη» φρούτα που μπορεί να μειώσουν τόσο τη σωματική και συναισθηματική θερμοκρασία των εγκύων γυναικών. Στην Ταϊλάνδη, παραδείγματος χάριν, οι έγκυες γυναίκες τρώνε μπανάνες για να εξασφαλίσουν ότι το μωρό τους θα γεννηθεί με μια δροσερή θερμοκρασία.

Έτσι, μια μπανάνα είναι πραγματικά μια φυσική θεραπεία για πολλά δεινά. Όταν την συγκρίνετε με ένα μήλο, έχει τέσσερις φορές περισσότερη πρωτεΐνη, δύο φορές  υδατάνθρακες, τρεις φορές φώσφορο, πέντε φορές περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και σίδηρο, και δύο φορές άλλες βιταμίνες και μέταλλα .. Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο και είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα αξίας . Έτσι, ίσως είναι καιρός να αλλάξουμε αυτή την πολύ γνωστή φράση, και να λέμε, 'Μια μπανάνα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!'

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΕΦΡΩΝ π.χ. (ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ) Η ΥΠΕΡΚΑΛΙΑΙΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΣΗ ΜΠΑΝΑΝΑΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: