- Αναμιγνύουμε το ζωμό λαχανικών με το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος.
- Δεν χρειάζεται να βράσει το μείγμα των υγρών.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το ρύζι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε ½ κούπα από το μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε.
- Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε εκ νέου άλλη ½ κούπα και συνεχίζουμε περιοδικά το ανακάτεμα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μείνει ½ κούπα από τα υγρά.
- Προσθέτουμε τα θαλασσινά, το μάραθο, αλάτι, πιπέρι και τα τελευταία υγρά.
- Ανακατεύουμε περιοδικά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και σερβίρουμε αμέσως.
Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 20 λεπτά
- 2 κούπες ρύζι Αρμπόριο
- 150 γραμμάρια μικρές γαρίδες καθαρισμένες
- 150 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα και χωρίς κελύφη
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 4 κούπες ζωμός λαχανικών
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ½ κούπα λευκό κρασί
- ½ κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
- 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αυτό το πιάτο συνοδεύεται εξαιρετικά με τι άλλο; Με ένα ποτήρι Chardonnay.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου