Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ένα υπέροχο θαλασσινό πιάτο με ριζότο και θαλασσινά.





  1. Αναμιγνύουμε το ζωμό λαχανικών με το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος. 
  2. Δεν χρειάζεται να βράσει το μείγμα των υγρών. 
  3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το ρύζι. 
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. 
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. 
  6. Ρίχνουμε ½ κούπα από το μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε. 
  7. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε εκ νέου άλλη ½ κούπα και συνεχίζουμε περιοδικά το ανακάτεμα. 
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μείνει ½ κούπα από τα υγρά. 
  9. Προσθέτουμε τα θαλασσινά, το μάραθο, αλάτι, πιπέρι και τα τελευταία υγρά. 
  10. Ανακατεύουμε περιοδικά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και σερβίρουμε αμέσως.
Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 20 λεπτά

  • 2 κούπες ρύζι Αρμπόριο
  • 150 γραμμάρια μικρές γαρίδες καθαρισμένες
  • 150 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα και χωρίς κελύφη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 4 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κούπα λευκό κρασί 
  • ½ κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αυτό το πιάτο συνοδεύεται εξαιρετικά με τι άλλο; Με ένα ποτήρι Chardonnay.

Δεν υπάρχουν σχόλια: