Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ...ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ

Τον Άρτον Ημών τον επιούσιο...

Ζητώντας συγνώμη για την καθυστέρηση στο μπλόκγ μου...αλλά έπρεπε και εγώ να ξεμπλέξω από τα δικά μου και με πιο καθαρό μυαλό να συνεχίσω τον αγώνα μου
για τα μεταλλαγμένα ....Σε ορισμένους φίλους που ρωτάν για συνταγές υπόσχομαι σύντομα να αναρτήσω ...
Για μένα πρωτεύουν οι ωμές αλήθειες ...και μετά βράζουμε τα φαγητά μας αν ...
μας αφήσουν οι κύριοι να βρούμε κάποιο καθαρό προϊόν...
Αν λοιπόν καταλάβουμε ότι όλο το σινάφι και οι χρηματοδότες Μονσαντηδες με τούς δωροδοκημένους βιολόγους κλπ(το κλπ καταλαβαίνετε!!!) ....μας έβαλαν στην κονσέρβα με μπόλικο συντηρητικό με τις υγιεινές !!! διαφημίσεις και προπαγάνδα τότε θα βρούμε και ανοιχτήρι να ανοίξουμε και να βγούμε...ίσως ζωντανοί ...... !!!

Η Monsanto αποκαλύπτεται

Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων κατασκευάζεται και ανήκει σε μία αμερικανική εταιρεία, την Monsanto, η οποία δεν θέλει να γνωρίζουμε πότε τα μεταλλαγμένα βρίσκονται στην τροφή μας. Η πλειονότητα των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο είναι αντίθετη με τα μεταλλαγμένα, διότι η γενετική μηχανική έχει συνδεθεί με κινδύνους για την υγεία, με την απώλεια της βιοποικιλότητας, την αυξημένη χρήση τοξικών ζιζανιοκτόνων και άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα.1

Ο αγώνας της Μonsanto να επιβάλει μεταλλαγμένα τρόφιμα και φυτά στην παγκόσμια αγορά

Πρωταρχικός σκοπός της Monsanto είναι να μετατρέψει τη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως σε ένα μεγάλο γενετικό πείραμα. Ωστόσο, μέχρι τώρα η επιτυχία της ήταν πολύ περιορισμένη. Το 85% των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών είναι συγκεντρωμένο σε τρεις μόνο χώρες: τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή και τον Καναδά. Επιπλέον, μέχρι σήμερα, μόνο τέσσερα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά (βαμβάκι, ελαιοκράμβη, σόγια και καλαμπόκι) έχουν καλλιεργηθεί σε εμπορική κλίμακα. Συνολικά, οι γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες καλύπτουν λιγότερο από το 1% της καλλιεργήσιμης γης.

Σε πολλά μέρη του κόσμου (π.χ. στην Ευρώπη, Ρωσία, Αφρική και στις περισσότερες ασιατικές χώρες) μεγάλες εταιρείες τροφίμων και λιανοπωλητές αρνούνται να πουλήσουν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Πολλές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών ή αρνούνται να τα εισάγουν. Παρ’ όλα αυτά και παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα μεταλλαγμένα φυτά και τρόφιμα βλάπτουν το περιβάλλον και αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, η Monsanto εξακολουθεί να προσπαθεί να τα εισάγει στην παγκόσμια αγορά.

Πρόσφατα, η Monsanto γνωστοποίησε ότι θεωρεί την εισαγωγή του μεταλλαγμένου καλαμποκιού ως το επόμενο υψίστης σημασίας πεδίο μάχης. Πρωταρχικός στόχος της είναι η Ευρώπη την οποία η Monsanto περιγράφει ως την «επόμενη ευκαιρία της», για να «επεκταθεί και να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά». Σκοπός της Monsanto είναι μέχρι το 2010 να έχει καλλιεργήσει σχεδόν 150.000.000 στρέμματα γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού στην Ευρώπη, όπως επεσήμανε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Bret Begemann.


Πολυεθνικές δωροδοκίες για τα μεταλλαγμένα

από - Ελευθεροτυπία

[...] Είναι σαφές ότι αυτό που επιδιώκει με τις πρακτικές της η Monsanto είναι στα επόμενα χρόνια κανένα τρόφιμο να μην παράγεται στη Γη αν οι σπόροι του δεν ανήκουν σε αυτήν. Και βέβαια δεν διστάζει να δωροδοκεί γι' αυτό το λόγο όχι μόνο στην Ινδονησία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Επιτέλους κάποιος να τη σταματήσει.

Ο «καλός» σπορέας

Περισσότερα από 700.000 δολάρια πλήρωσε η Μοnsanto για δωροδοκίες 140 και πλέον αξιωματούχων της Ινδονησίας. Η Monsanto είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο, έχοντας μερίδιο αγοράς 70%-100% σε αρκετές καλλιέργειες. Πολλοί από αυτούς τους σπόρους δεν μπορούν να καλλιεργηθούν για δεύτερη φορά ενώ άλλοι που είναι πατενταρισμένοι δεν μπορούν να ξαναφυτευτούν από έναν αγρότη αφού τότε θα του χτυπήσουν την πόρτα οι δικηγόροι της Μοnsanto. Και σαν να μην έφθανε αυτό, οι μεταλλαγμένες σοδειές της μολύνουν τους υπόλοιπους σπόρους που δεν είναι γενετικά τροποποιημένοι. Είναι σαφές ότι αυτό που επιδιώκει με τις πρακτικές της η Monsanto είναι στα επόμενα χρόνια κανένα τρόφιμο να μην παράγεται στη Γη αν οι σπόροι του δεν ανήκουν σε αυτήν. Και βέβαια δεν διστάζει να δωροδοκεί γι' αυτό το λόγο όχι μόνο στην Ινδονησία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Επιτέλους κάποιος να τη σταματήσει.

Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία .

ΝΑ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ !!!!!! Διαβάστε !!!

13-9-2007 μοιράστηκε στα Γυμνάσια το βιβλίο Βιολογίας

Είναι απαράδεκτη η αναφορά στο σχολικό βιβλίο της Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου (σελ.124), στα γενετικά τροποποιημένα («μεταλλαγμένα»), ως σωτήρια λύση προκειμένου να μην «κινδυνεύουν οι σοδειές», να «μη χρειάζονται παρασιτοκτόνα οι καλλιέργειες» και έτσι να «μειώνεται το κόστος παραγωγής και επομένως το προϊόν να φτάνει στον καταναλωτή πιο φτηνό». Πρόκειται ακριβώς για τους βασικούς προπαγανδιστικούς άξονες που προβάλει η πολυεθνική εταιρεία Mosanto!!
Επίσης όλη αυτή η παραπληροφόρηση συνοδεύεται από φωτογραφία παρουσιάζοντας τις συμβατικές τομάτες σάπιες και τις γενετικά τροποποιημένες σε τέλεια κατάσταση. Το όλο θέμα γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν μιλάμε για ένα σχολικό βιβλίο που στόχο έχει να μορφώσει τους μαθητές και να τους προετοιμάσει για την αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Η Ελλάδα έχει κάνει αγώνες για να απαγορευτεί η παραγωγή και εμπορία των «μεταλλαγμένων» σ’ όλη την επικράτεια, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την ανακήρυξη όλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων σε ζώνες ελεύθερες από μεταλλαγμένα, καθώς και από την υπογραφή και ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο του Πρωτοκόλλου της Καρθαγένης για τη Βιοασφάλεια.


Εμείς τι κάνουμε; Που είναι κάποιοι υπουργοί να πάρουν το θέμα πάνω τους;
Η ισχύει το καινούργιο Σλόγκαν ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΨΟΦΟ... Και εμείς δίνουμε ψήφο (το συντηρητικό που λέγαμε )!!!

ΥΣ Θέλω να δηλώσω ότι απευθύνομαι σε όλους αυτούς που κρατούν τις αποφάσεις
για την υγεία στα χέρια τους , δέν χρησιμοποιούν την δύναμη τους και δεν κανουν τίποτα ενάντια στο εμπόριο μεταλλαγμένων.....Γιατί Μπορούν ...Αν δεν θέλουν...τότε εβαλαν την πολύτιμη ζωή μας σαν τίμημα !!!

Σύντομα συνέχεια ..... Ευχαριστώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: