Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Εξωτικό φιλέτο κοτόπουλο


Εξωτικό Φιλέτο Κοτόπουλο

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα κοτόπουλο περ. 800 γραμμ.

1 κουτάλι σούπας γεμάτο βούτυρο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

1 1\2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη η πολτό

1 κύβο κοτόπουλο

250 γραμμ. κρέμα γάλακτος

1 κουτάλι σούπας κορν φλάουρ

1 ποτήρι νερο

1 μικρή ρίζα τριμμένο τζίντζερ (1 κουταλάκι σούπας)

1 ποτήρι κρασιού χυμό ανανά

Για γαρνίρισμα

Ριζότο με αρακά και καλαμπόκι, μία μπανάνα κομμένη σε φέτες λεπτές

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους 1 1\2 εκατ. και μήκος 3-4 εκατ. Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι να λειώσει χωρίς να κάψει, σωτάρουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον κύβο να διαλυθεί στο νερό, την κρέμα γάλακτος, το κάρυ και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν. Ακολούθως τον χυμό ανανά και το τζιντζερ. Όταν κοχλάσει, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το προσθέτουμε στο μίγμα και το αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένο, να τραβήξει. Σερβίρουμε με ριζότο, στο οποίο έχουμε ανακατέψει τον αρακά και το καλαμπόκι και γαρνίρουμε με τις φέτες μπανάνας σωταρισμένες για 2 λεπτά σε βούτυρο.

* Μπορούμε να τονίσουμε τη γεύση ρίχνοντας στην σάλτσα όταν βράζει, 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο και 1\2 ποτηράκι κρασί άσπρο ξηρό.

Συνταγή-εκτέλεση
Nicolas Sammerstrand
Executive Chef

3 σχόλια:

Jennychef είπε...

Με ένα μεγάλο μπράβο Σεφ, θέλω να σε ευχαριστήσω για τις μέχρι τώρα απίθανες συνταγές σου, αλλα και για τα υπόλοιπα άρθρα σου,Δείχνεις πόσο άνθρωπος είσαι. Είμαι 15 χρόνια
μαγείρησα Α σε εστιατόριο πολυτελείας.
Εκτέλεσα την προηγούμενη συνταγή σου με το φιλέτο και... όχι μόνο έπαθαν πλάκα οι πελάτες,
αλλά η συνταγή σου υπάρχει πλέον στο Μενού μας.
Συνέχισε έτσι. Είναι πολύτιμες οι ιδέες και εμπειρίες σου.
Τζέννη Κωστοπούλου
Αθήνα

Loukas Georgiou είπε...

Chef μου είσαι καταπληκτηκός!!! Φοβερές συνταγές από έναν απίθανο άνθρωπο!!
Λουκάς Γεωργίου

midenistis είπε...

Tha to dokimaso epigontos ayrio kiolas!!!Thanks!!!
Tasos Papagiannis