Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΣΤΑ McDONALDS ; ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ !!!


Δείτε το απόσπασμα από την εν λόγω εκπομπή : Για όσους δεν το έχουν δει ακόμη...

 Η αποκάλυψη του Τζέιμι Όλιβερ για τα ΜcDONALDS

Ο γνωστός σε όλους Βρετανός σεφ και παρουσιαστής, Jamie Oliver, κατάφερε να αναγκάσει τη γνωστή αλυσίδα εστιατορίων Mc Donald’s να αποσύρει συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων από τα μπιφτέκια της.
Ο δημοφιλής σεφ είχε αποκαλύψει μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής «Jamie’s Food Revolution» που προβαλόταν στην αμερικανική τηλεόραση, ότι τα McDonald’s «κατασκευάζουν» τα μπιφτέκια τους χρησιμοποιώντας κατάλοιπα βοδινού κρέατος και υδροξείδιο του αμμωνίου (Ε527).
Να σημειωθεί ότι τα κατάλοιπα αυτά (λιπαρά απομεινάρια) τις περισσότερες φορές είτε πετώνται στα σκουπίδια είτε με την κατάλληλη επεξεργασία γίνονται τροφή για σκύλους!
Η εταιρεία παραγωγής της συγκεκριμένης «ωμής ροζ γλίτσας», όπως την αποκάλεσε ο Όλιβερ, ήταν η BPI (Beef Products INc).
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την θέαση της εκπομπής και από την καμπάνια που ξεκίνησε ο σεφ εναντίον του συγκεκριμένου τρόπου παρασκευής κιμά, η γνωστή αλυσίδα φαστ-φουντ αποφάσισε να αλλάξει τη συνταγή της χωρίς όμως να παραδέχεται δημόσια πως έγινε εξαιτίας του Βρετανού σεφ.
«Η απόφαση να αφαιρέσουμε από το σύστημα των Mc Donald’s τα προϊόντα τις BPI δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την απόφασή μας να στηρίξουμε την προσπάθεια εναρμόνισης των παγκόσμιων προτύπων στα υλικά του ωμού βοδινού» τόνισε ο Todd Bacon, διευθυντής του αρμόδιου τμήματος των Mc Donald’s στις ΗΠΑ.
«Τα Mc Donald’s συμμορφώνονται με όλους του κυβερνητικούς κανονισμούς και πρότυπα υγείας για το φαγητό. Επιπλέον, διαθέτουμε και τα δικά μας προσωπικά πρότυπα και μέτρα ώστε να είμαστε σίγουροι πως σερβίρουμε σε όλοκληρη την αλυσίδα μας υψηλής ποιότητας φαγητού σε όλους τους πελάτες μας», συνέχισε ο κ. Μπέικον.
Από τη μεριά του ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ δήλωσε ευχαριστημένος για την απόφαση που πήρε ο γίγαντας των φαστ-φουντ.
Συγκεκριμένα είπε : «Γιατί ένα λογικός άνθρωπος να θέλει να δώσει στα παιδιά του κρέας γεμάτο υδροξείδιο του αμμωνίου; Το σπουδαίο κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει άμεσα να κατανοήσει τί κάνει η βιομηχανία τροφίμων».
Στο πλευρό του Jamie Oliver στάθηκε και ο μικροβιολόγος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, Geral Zirnstein, ο οποίος συμφώνησε με τη γενική απάγορευση του υδροξειδίου του αμμωνίου «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για βοδινό κιμά και το να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε βοδινό κιμά είναι κάποια μορφή ψευδούς επισήμανσης», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε το απόσπασμα από την εν λόγω εκπομπή :