Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Γιατί;;;;;;; Τι φταίνε οι Αθώοι;;;


Γιατί;;;;;;; Τι φταίνε οι Αθώοι;;;

«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε έθνη.
Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τον κόσμο».
Χένρι Κισινγκερ 1974

  
   Μια χούφτα πολυεθνικές εταιρείες έχουν καταφέρει να ελέγξουν την «καρδιά» του φαγητού που βάζουμε στο καθημερινό μας τραπέζι: Τον ίδιο τον σπόρο και ως εκ τούτου την παγκόσμια γεωργική παραγωγή.

Οι χρηματιστές στον ανεπτυγμένο κόσμο τζογάρουν με τα τρόφιμα, ανεβοκατεβάζοντας τις τιμές, παίζοντας με το θεμελιώδες δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στο φαγητό.

Την ίδια στιγμή σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποσιτίζονται και 65.000 πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα.
Μήπως η Γη αδυνατεί πλέον να θρέψει τους κατοίκους της; Τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο! Η κρίση των τροφίμων, όπως θα περάσει στην ιστορία, συμβαίνει την στιγμή που ο πλανήτης παράγει περισσότερο φαγητό από ποτέ
Και η Ευρώπη είπε ναι στα μεταλλαγμένα....Χωρίς να μας ρωτήσει...Της χρωστάμε και από πάνω.
Μας έκοψαν το δικαίωμα να μιλάμε και να αντιστεκόμαστε .... Μας κόβουν και το δικαίωμα της τροφής και της επιλογής της... Ούστ... Αλήτες
 Δεν συνεργάζομαι με το δήθεν ανθρώπινο πρόσωπο τους......... δεν θα ξαναμαγειρέψω προϊόντα τους... όποιοι και να είναι θα τους απορρίπτω  μέχρι να πεθάνω...πάντοτε τεκμηριωμένα
. Δεν φτάνει που στέρησαν από τον φτωχό το φαγητό του, ακόμη και αυτό  το λίγο που θα βρει να φάει είναι δηλητηριασμένο...Τόνοι Ελληνικών δημητριακών είναι αποθηκευμένα και απούλητα για να μας ταΐσουν τα εισαγόμενα μεταλλαγμένα...Οι αγρότες μας αφανίζονται και εγώ δεν θα επιβιώσω με γνώση πλέον του τι παρασκευάζω στην εργασία μου. Είναι καταραμένα λεφτά ...και δεν θα τα πάρω μαζί μου όταν πεθάνω.
Αυτά !!! μέχρι να αρχίσω να τα βγάζω όλα από μέσα μου και  λυπάμαι, αλλά θα κάψω πολλούς για να γλιτώσω περισσότερους...
Ε !!! δεν πάει πια να μας περνάνε για ηλίθιους....και να μας ταΐζουν ότι θέλουν
Μια ματιά στον Εξάντα δε θα βλάψει κανέναν μας
 Καντε CTRL+click  στον Τιτλο Κλεβοντας από τους φτωχους η μπειτε κατευθειαν  http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2010-2011/228-klevontas-apo-tous-ftoxous
22/06/2011 - Κλέβοντας από τους φτωχούς 
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, από πού έρχονται τα ψάρια που τρώτε; Θα ήταν ένας τρόπος να ελέγξετε μια τεράστια πειρατική βιομηχανία που εγκληματεί στο πιάτο σας! Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ψάρι στην παγκόσμια αγορά, έχει οδηγήσει ευρωπαϊκούς και ασιατικούς αλιευτικούς στόλους, στις ακτές της Δυτικής Αφρικής. Εκατοντάδες βιομηχανικά σκάφη-πειρατές ψαρεύουν παράνομα στα χωρικά ύδατα των κρατών της περιοχής, ρημάζοντας τον ωκεανό από κάθε μορφή ζωής και καταδικάζοντας εκατομμύρια αφρικανούς στη φτώχεια και την πείνα. Το καινούριο ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Κλέβοντας από τους φτωχούς» γυρίστηκε στη Σενεγάλη, όπου η πειρατική αλιεία που διεξάγουν τεράστια σκάφη ανεπτυγμένων κρατών αποστερεί από τους κατοίκους τον βασικό πόρο διαβίωσής τους.,,,,

Σε λίγο καιρό θα δημοσιευτούν και γι αυτούς που δεν γνωρίζουν, ονόματα και  εταιρίες στην μνήμη όλων αυτών που έφυγαν από την ζωή από πείνα και μεταλλαγμένα... και όλα αυτά στην υγεία των πολυεθνικών και πολιτικών που έκαψαν την χώρα μας !!!


Πινόκιο κέικ-τούρτα


 Η Πινόκιο τούρτα είναι ένα νοστιμότατο απλό σπιτικό και γιορτινό παρασκεύασμα κέικ, διότι μπορούμε να το καταψύξουμε και να το προσφέρουμε και σαν παγωτό.

Συστατικά κέικ

100γρ ανάλατο βούτυρο αγελάδας (θερμοκρασία δωματίου) 
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
 
5 κρόκοι αυγού
 
4 κουταλιές της σούπας γάλα αγελάδας
 
2 φλιτζάνια αλεύρι
 
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 
Μαρέγκα:
 
5 ασπράδια αυγού
 
2 1/2 φλιτζάνια  ζάχαρη
 
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
 
Γέμιση:
 
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
 (με ζάχαρη η χωρίς)
2  βανίλιες (πλαστικά φιαλίδια εμπορίου)
 


Κάνετε αυτό

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 °.
Χτυπάμε αφράτο το βούτυρο και τη ζάχαρη.(1,5 φλυτζάνι)
Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, ένα κάθε φορά και   συνεχίζουμε το χτύπημα
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ακολούθως
ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ρίχτε το στο μίγμα και συνεχίστε 2-3 λεπτά το κτύπημα. Απλώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μίγμα  μας απλώνοντας το ισόπαχα
Μαρέγκα
Χτυπάμε τα ασπράδια με το ήμισυ της ζάχαρης σε ένα στερεό αφρό ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω από το μίγμα που έχουμε ήδη απλώσει στο ταψί. 
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Ψήστε στο κάτω μέρος του φούρνου περίπου 30 λεπτά 220βαθμ.
Αφήστε το να κρυώσει. Μοιράστε το στο μισό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και την βανίλια.
Απλώνουμε την κρέμα μας στα δυο πατώματα . Στολίστε με την φαντασία σας (πχ τριμμένη σοκολάτα, σιρόπι, φρούτα κλπ).
Μπορείτε να την καταψύξετε (χωρίς φρούτα) και να την προσφέρετε σαν παγωτό.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΕΦΕΤ:Ανάκληση μαγιονέζας από τα Carrefour


ΕΦΕΤ: Ανάκληση μαγιονέζας από τα Carrefour

                                                                                                                                
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης μίας καταγγελίας, η οποία αφορούσε αναπλήρωμα μαγιονέζας…

με την εμπορική ονομασία «VENY, мauoнeзa kлacuk», με ημερομηνία ανάλωσης 28/02/13 και αριθμό παρτίδας L12805. 12, σε πλαστικό περιέκτη των 800 γραμμαρίων έκαστο, που παράγεται στην Βουλγαρία από την επιχείρηση ΜΟΥΤΑΦΙΤΣΕΒ 57 Μ.ΕΠΕ, Καλεκοβετς, τηλ. 0889634730, ΤΚ 04-2011 και διανέμεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος), στην οποία διαπιστώθηκε έντονη οσμή τάγγισης.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την Αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος AE την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφία κάτωθι), να μην τα καταναλώσουν.
ierosagon.org . aniwthoi,net

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon και Θυμάρι


Κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon και Θυμάρι

Κοτόπουλο μαγειρεμένο σε μια ελαφριά σάλτσα με υπέροχη γεύση του συνδυασμού γαλλικής μουστάρδας και θυμαριού. Γρήγορη απλή και νόστιμη συνταγή.

Συστατικά

4 φιλέτα κοτόπουλου, περίπου 500-600 g 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 
1 πρέζα τριμμένο μαύρο πιπέρι
 
1 κουταλιά της σούπας Βούτυρο & 1-2 αραβοσιτέλαιο
 
1/2 φλιτζάνι νερό
 
1/2 κύβο ζωμό κοτόπουλου
 
2-3 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
Dijon 
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξηρό
 
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
 
2 φλιτζάνια  κρέμα γάλακτος (για ποιο λίγα λιπαρά αντικαταστήστε  το ένα φλιτζάνι με γάλα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

·                                 Περάστε το κοτόπουλο φιλέτο με το αλάτι και το πιπέρι.
·                                 Σοτάρετε τα φιλέτα στο βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και από τις δύο πλευρές για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
·                                 Χτυπάμε μαζί το νερό, κρέμα γάλακτος,  κύβο, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το αλεύρι.
·                                 Ρίξτε τα στο τηγάνι.
·                                 Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στη σάλτσα με το καπάκι, περίπου 10-15 λεπτά.(εξαρτάται από το μέγεθος του στήθους)
·                                  
·                                 Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι ή πλιγούρι και λαχανικά.