Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Cuban Meatballs Kabobs


Υλικά


      .  600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
      .  200 γρ. αρνίσιο ( η χοιρινό) κιμά
         150 γρ. κουάκερ
      .  1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
      .  1 φλυτζάνι. γάλα αγελαδινό
      .  20 γρ. πολτό σκόρδου (περ. 4 σκελίδες)
            . . αλάτι ,πιππέρι
      .  0,5 κουταλάκι του καφέ  κύμινο
      . 10 γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
      . 3 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
        4. αυγά
        1 λεμόνι , 1 πορτοκάλι (το χυμό τους)
         Ο,5  κουταλάκι του καφέ τριμένο ξηρό Εστραγκόν
         3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
         
1.      Ανακατεύουμε όλα μαζί τα  υλικά.
2.      Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30΄.
3.      Πλάθουμε κεφτεδάκια  στο μέγεθος  του κάστανου.
4.      Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. περίπου 3’-5' μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα
5.      Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το λεμόνι πορτοκάλι χυμό μαζί με το εστραγκόν και το ελαιόλαδο* και  αφού το περιχύσουμε στα κεφτεδάκια μας σερβίρουμε.
6.      Σερβίρουμε με πουρέ  πατάτας και καρότου μιξ. Δώστε ενα έξτρα κλικ με μια κουταλιά 
      βραστά γλυκόξυνα βατόμουρα.
      * πρόσθεσε και  ένα σφηνάκι Grand marnier στο μπλέντερ...