Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΙΠΠΟΦΑΕΣ...Ο ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΙΠΠΟΦΑΕΣ,,, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ


Με 190 θρεπτικά συστατικά, βιταμίνη C και Ε, πλούσιο σε αντιοξιδωτικά, λιπαρά οξέα Ω3, Ω6, Ω9 και Ω7 που μόνο αυτό περιέχει, το ΙΠΠΟΦΑΕΣ δίκαια κατέχει την κορυφαία θέση ανάμεσα στα συμπληρώματα διατροφής. Προσφέρει δύναμη και ενέργεια, ενισχύει το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, προλαμβάνει από τις κοινές παθήσεις και θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο και την πρόωρη γήρανση.
Παρασκευάζεται από το ομώνυμο θαυματουργό φυτό, το Ιπποφαές, το οποίο θεωρείται βασιλιάς των φυτών για τα θρεπτικά του συστατικά και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο όσο και δυσεύρετο.
Το ΙΠΠΟΦΑΕΣ αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα φυτά της γης και η ευεργετική του δράση είχε εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους αρχαίους Έλληνες. Στις εκστρατείες του Μ. Αλεξάνδρου είχε παρατηρηθεί ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού, ενώ το τρίχωμά τους άρχιζε να γυαλίζει, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η ονομασία του (ίππο-φάος = άλογο που γυαλίζει). Μετά την ανακάλυψη αυτή, το ΙΠΠΟΦΑΕΣ έγινε το απαραίτητο τονωτικό των πολεμιστών σε κάθε εκστρατεία, για να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή και δύναμη. Πλούσιο σε βιταμίνες, εξασφαλίζει ζωτικότητα και υγεία, ρυθμίζει τις σωματικές λειτουργίες, αυξάνει την αντοχή του οργανισμού στις ασθένειες και το άγχος και προστατεύει το νευρικό σύστημα. Η βιταμίνη Α που περιέχει, ασκεί ιδιαίτερα θετική επίδραση στα μάτια, το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια ενώ τα πλούσια αποθέματά του σε βιταμίνη Ε, συμβάλλουν στη βελτίωση της πνευματικής και σωματικής απόδοσης του οργανισμού. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην αντιοξιδωτική του δράση. Το Ιπποφαές επιτυγχάνει με τον καλύτερο τρόπο τη ριζική απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ζωτικότητα και ενέργεια. Και τα οφέλη δεν τελειώνουν εδώ... Το ΙΠΠΟΦΑΕΣ είναι το μόνο που περιέχει περισσότερα από 15 ενεργά αντιοξειδωτικό συστατικά, γεγονός που το καθιστά μία από τις κορυφαίες αντικαρκινικές τροφές στον κόσμο.
Αλλά και ως συμπληρωματικό διαίτης, αποδεικνύεται η κορυφαία επιλογή। Η αφθονία του σε λιπαρά οξέα και αμινοξέα συντελεί στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην επιτάχυνση των διαδικασιών μεταβολισμού, βελτιστοποιεί τις καύσεις ενώ παράλληλα δημιουργεί αίσθημα κορεσμού. Χάρη στο ΙΠΠΟΦΑΕΣ, το δέρμα σας θα λάμπει από ομορφιά και υγεία! Η μοναδική του σύσταση δρα ανασταλτικά στα σημάδια του χρόνου εξασφαλίζοντας ένα σφριγηλό υγιές δέρμα! Λόγω της υγρής μορφής της κάψουλας, το έλαιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό μέσο στον αποχρωματισμό δέρματος, στις φακίδες, ενάντια της πρόωρης γήρανσης, στην απολέπιση, στην ακμή και στην επαναλαμβανόμενη δερματίτιδα. Επιπλέον προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στις μέρες μας.
Το βρίσκουμε στα φαρμακεία।
Ας γυρίσουμε στην φύση λοιπόν !!!

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ...ΜΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ


Παρά τις διαφωνίες

Πράσινο φως στην ΕΕ για την εισαγωγή της μεταλλαγμένης σόγιας της Monsanto
Τα προϊοντα που περιέχουν τη «μεταλλαγμένη» σόγια πρέπει να φέρουν σχετική σήμανση
Βρυξέλλες
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Παρά τη διαφωνία της Ελλάδας και επτά ακόμα χωρών-μελών της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Πέμπτη την εισαγωγή μιας γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας σόγιας της αμερικανικής εταιρείας *Monsanto για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές.

Η απόφαση, διευκρινίζει η Επιτροπή, βασίστηκε στη θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, η οποία έκρινε ότι η ποικιλία σόγιας MON89788 δεν ενέχει «κανένα κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων ή των ζώων, ούτε για το περιβάλλον», , στην ανακοίνωσή της.

Η «μεταλλαγμένη» σόγια, γνωστή και ως Roundup Ready 2, είναι ανθεκτική στο ζιζανιοκτόνο Roundup που παράγει η ίδια εταιρεία. Οι γεωργοί μπορούν έτσι να ψεκάζουν τις καλλιέργειές τους με το ζιζανιοκτόνο χωρίς να βλάπτουν την ίδια την καλλιέργεια.

Η απόφαση, που θα ισχύσει για μια δεκαετία, αφορά την εισαγωγή της σόγιας και όχι την καλλιέργειά της στην ΕΕ. Τα προϊόντα που περιέχουν τον οργανισμό αυτό πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση.

Ασυμφωνία

Η Επιτροπή ανέλαβε να αποφασίσει μόνη της για το θέμα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες, καθώς τα κράτη-μέλη δεν κατάφεραν να επιτύχουν μια πλειοψηφία υπέρ ή κατά της έγκρισης.

Όπως ανέφερε το Reuters, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας όπου εξετάστηκε το θέμα το Σεπτέμβριο, 13 χώρες-μέλη τάχθηκαν υπέρ της έγκρισης: Βέλγιο, Βρετανία, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Τσεχία, Ολλανδία.

Κατά της έγκρισης ψήφισαν οκτώ χώρες-μέλη: Ελλάδα, Αυστρία, Κύπρος, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα και Πολωνία. Οι υπόλοιποι απείχαν από την ψηφοφορία.

Τα περισσότερα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα που επιτρέπονται στην ΕΕ -κυρίως καλαμπόκι- έχουν λάβει έγκριση εισαγωγής από απευθείας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω μη συμφωνίας των χωρών-μελών, γεγονός που έχει εξοργίσει τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Για το θέμα της σόγιας εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι βιομηχανίες ζωοτροφών, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή παραγωγή σόγιας δεν επαρκεί.

Στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο παραγωγό σόγιας παγκοσμίως, το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς προέρχεται από γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες.

Πηγή www.in.gr

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

* Έχω αναφέρει για την εταιρία Monsanto σε προηγούμενο άρθρο μου Βλέπε αναρτήσεις Οκτωβρίου Θέμα Βιολογικό Γάλα.