Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ


BIOΛΟΓΙΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ !!!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ…

ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΒΟΗΘΑΜΕ:

1. Στην βελτίωση της Υγείας μας

2. Στην αύξηση της παραγωγής και καλλιέργειας βιολογικών, συγχρόνως και σε σημαντική μείωση των τιμών τους

3. Με τον αποκλεισμό των επικίνδυνων συμβατικών προϊόντων, πού, λίγο ή πολύ, όλοι ξέρουμε ποια είναι, πετάμε στο περιθώριο τις πολυεθνικές αυτές που δεν σέβονται την ζωή μας.

4. Βοηθάμε να ξυπνήσουν οι πολιτικοί και να μας δώσουν την κατάλληλη ενημέρωση.

5. Βοηθάμε το περιβάλλον και την ανακύκλωση, χωρίς τα χημικά και πρόσθετα.

6. Αποκλείουμε την ανάπτυξη της παραοικονομίας και την αισχροκέρδεια των επιχειρήσεων από τα βρώμικα παιγνίδια και τους πειραματισμούς εις βάρος της υγείας μας.

Oρμόνη ανάπτυξης rBGH στα Μη ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Γαλακτοκομικά και πως επιδρά στα ζώα…στο κρέας που τρώμε…και στην υγεία μας

Με αφορμή την κυκλοφορία του " The Meatrix II " στο ίντερνετ (και για το οποίο έγιναν ενέργειες(άκαρπες) να μην γίνει η προβολή σε πολλές πολιτείες της Αμερικής!!!)μαθαίνουμε περισσότερα για τις γαλακτοβιομηχανίες. Το φιλμ επικεντρώνεται στη χορήγηση των ορμονών, καθώς για να αυξηθεί το κέρδος, χορηγούν την ορμόνη ανάπτυξης rBGH. Παρακολουθήστε και ανακαλύψτε την αυταπάτη. Από την Ανατολή μέχρι τη Δύση έχει γίνει μια έκρηξη ανάπτυξης μεγάλων επιχειρήσεων γάλακτος τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι συνδεδεμένες με αναρίθμητους περιβαλλοντικούς κινδύνους και κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης του αέρα. Στην Αμερική και κυρίως στην πολιτεία της Καλιφόρνιας οι γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες είναι το νούμερο 1 για τη μόλυνση του αέρα, καθώς στην κοιλάδα San Joaquin Valley υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια αγελάδες. Στην περιοχή το 16% των παιδιών υποφέρουν από άσθμα, 3 φορές περισσότερο του εθνικού μέσου όρου. Με αυτό το άρθρο δίνουμε τόνο πάνω στη σημαντικότητα που έχει να υποστηρίζουμε τις ντόπιες, Οργανικές-Βιολογικές και βιώσιμες πρακτικές στην παραγωγή γαλακτομικών και τροφίμων γενικά..

Συγχρόνως δε να μάθουμε την άθλια αλήθεια για το πως τα ζώα μεγαλώνουν, τι τρώνε, για τις ενέσεις με ορμόνες και αντιβιοτικά, και τις ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης. στα μεγαλοεργοστάσια γάλακτος τα οποία δημιουργούν τεράστιους όγκους από απόβλητα που μολύνουν το έδαφος τριγύρω, το νερό και τον αέρα.

Το θέμα της βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον, και στην Ευρώπη. Και οι ακλόνητες αποδείξεις και έρευνες δείχνουν την εικόνα που παρουσιάζει η βιομηχανοποιημένη παραγωγή κρέατος και γάλακτος που εφαρμόζεται κυρίως στη Βόρεια Αμερική. Είναι ακριβώς το μοντέλο της παραγωγής τροφίμων, το οποίο προωθείται με απληστία απ' όλες τις πολυεθνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ακόμα περισσότερο επιβάλλεται σε παγκόσμια κλίμακα από τους διεθνείς κανόνες του εμπορίου, οι οποίοι καταστρέφουν τη μεσαία μικρής κλίμακας παραγωγή. Οι διεθνείς κανόνες εμπορίου μπορούν να επιβάλλουν σε μια χώρα να δεχτεί την εισαγωγή προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτομικών, στην αγορά της.

Επομένως, οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τη πραγματικότητα της σημερινής παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων και το σύστημα διανομής τους, που ελέγχεται από μια χούφτα πολυεθνικών, και να γίνουν οι καταναλωτές διαφημιστές της αλλαγής ως προς τη καλύτερη βιωσιμότητα στον τρόπο παραγωγής της τροφής μας σήμερα. H Sustainable Table είναι στην ουσία μια καμπάνια που βγήκε στη δημοσιότητα για να καλύψει τα κενά στη κίνηση των τροφίμων, και να βοηθήσει τους καταναλωτές να απευθυνθούν στους οργανισμούς που ασχολούνται με αυτό το θέμα.

Στις περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες για να αυξηθεί το κέρδος, χορηγούν την ορμόνη ανάπτυξης rBGH που αυξάνει τη παραγωγή γάλακτος στις αγελάδες. Αυτή η ορμόνη παρασκευάζεται από τη Monsanto, δημιουργεί προβλήματα υγείας στις αγελάδες και αυξάνει τη χρήση αντιβιοτικών στα γαλακτομικά. Καθότι η επίδραση στους ανθρώπους από τη κατανάλωση του rBGH στο γάλα δεν είναι ξεκάθαρο, οι μελέτες πάντως δείχνουν μια αυξημένη χημική επίδραση που συνδέεται με τον κίνδυνο για καρκίνο. Τι ακριβώς είναι το rBGH ? Τα αρχικά σημαίνουν Recombinant Bovine Growth Hormone ( rBGH or rBST ) είναι μια γενετικώς παραγόμενη ορμόνη που αυξάνει τη παραγωγή γάλακτος κατά 8 έως 17%. Η Monsanto Corporation παράγει αυτό το προϊόν και το κυκλοφορεί με το όνομα Posilac.

Το 1993 ο FDA ενέκρινε το rBGH, αν και πολλοί επιστήμονες και κυβερνητικοί στην Αμερική είχαν κριτική στάση για την ορμόνη, διότι δεν ήταν ολοκληρωμένη η έρευνα για τους κινδύνους, αλλά είχαν ενστάσεις και για τη διαδικασία έγκρισης. Αν και έχει εγκριθεί εδώ και 12 χρόνια στις ΗΠΑ, οι υπόνοιες για κινδύνους παραμένουν. ΕU,Σκανδιναβία, Καναδάς και Αυστραλία έχουν απαγορέψει το rBGH. Ο Codex Alimentarius, αρνήθηκε να εγκρίνει για θέμα ασφαλείας το rBGH, 3 φορές. Ενέσεις με την rBGH αυξάνουν ακόμη μια δυνατή ορμόνη την IGF -1 στις αγελάδες και στο γάλα τους. Πολλές μέλετες υποδεικνύουν ότι η IGF -1 επιβιώνει μετά τη χώνεψη και συνδέεται με τον καρκίνο του εντέρου, στήθους και προστάτη. Επίσης η χρήση του rBGH στα γαλακτομικά αυξάνει τα κρούσματα μαστίτιδας κατά 25%. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ στο 22% των αγελάδων γίνονται ενέσεις με την ορμόνη. Στατιστικά η ορμόνη χρησιμοποιείται 54% στα μεγάλα κοπάδια (πάνω από 500 ζώα), 32% στα μεσαία μεγέθους κοπάδια, και μόλις 8% στις μικρές αγέλες.

Τελειώνοντας λοιπόν θέλω να σκεφτούμε τι γίνεται και με τα άλλα προϊόντα που κυκλοφορούν γύρω μας και τι τρώμε!!! .Και επειδή κανένας πολιτικός δεν θα σταθεί σε αυτό το θέμα για να μας ενημερώσει. Πρέπει να αποφασίσουμε μόνοι μας.Και να σκεφτούμε .Τα βιολογικά εγκεκριμένα προϊόντα στοιχίζουν λίγο παραπάνω λόγω μόχθου εργασίας ,καλλιέργειας και παραγωγής .Πόσο κοστίζει η Ζωή μας και η ζωή των παιδιών μας; Εγω πάντως δεν θα πληρώσω για να με δολοφονήσουν....